El prelat, a Alemanya: "Siguem instruments d'unitat a l'Església i en la pròpia família"

Dissabte al matí més de 500 fidels es van congregar a la parròquia de sant Pantaleó, a Colònia, per participar en l'eucaristia celebrada per Mons. Fernando Ocáriz.

Bèlgica-Països BaixosFrançaBarcelonaPortugalMadridPla de viatge

El prelat, que des del passat 5 d'agost és a Alemanya, va concelebrar amb 30 sacerdots de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu.

"Donar a conèixer Jesucrist en el propi ambient", va ser una de les idees centrals que va transmetre Mons. Ocáriz: "Cadascú en el seu ambient, en la família, a la feina, en les relacions socials, pot i ha de fer present la paraula de reconciliació de Jesucrist. Quina missió tan grandiosa, malgrat la nostra debilitat!".

"Esforcem-nos a ser instruments d'unitat en l'Església —va dir també el prelat en l'homilia—, sent instruments d'unitat en la pròpia família, en el propi ambient i en la vida quotidiana".

Així mateix, va recordar les paraules pronunciades pel Papa emèrit Benet XVI al començament del seu pontificat: "No hi ha res més bonic que haver estat atrapats, sorpresos, per l'Evangeli, per Crist. Res més bell que conèixer-lo i comunicar als altres l'amistat amb ell".

"QUE NO MANQUI EN EL NOSTRE DIA UNA ORACIÓ FREQÜENT PEL PAPA, PER LES SEVES INTENCIONS, PER LA FEINA DE PASTOR DE L'ESGLÉSIA UNIVERSAL"

Al final de la Santa Missa, que es va oferir especialment per les víctimes dels recents atemptats terroristes, Mons. Ocáriz va agrair a Déu el fet que l'Església sigui realment una gran família, i va demanar que els fidels estiguin sempre molt units entre si i amb el Papa: "Que no manqui en el nostre dia una oració freqüent pel Papa, per les seves intencions, per la feina de pastor de l'Església universal", ha demanat.

Tres joves iraquians

La cordialitat i l'alegria dels fidels era un fet palpable durant la celebració de la Santa Missa. Entre els assistents a l'Eucaristia hi havia un gran nombre de famílies, parelles de promesos, joves i nens. Entre ells hi havia Larsa, Larmiin i Melda, tres joves de confessió sirià-catòlica que es van veure obligades a fugir amb les seves famílies de Mossul. Fa poques setmanes, les tres joves iraquianes van participar en un campament d'estiu a la regió de l'Eifel, organitzat per joves de l'Opus Dei.

LARSA, LARMIIN I MELDA, TRES JOVES DE CONFESSIÓ SIRIO-CATÒLICA, VAN PODER SALUDAR EL PRELAT

Abans de la Santa Missa va tenir lloc una trobada del Prelat amb sacerdots de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu. Mons. Ocáriz els va animar a viure l'alegria en l'esperança, conscients que "no es perd ni una mica de la tasca pastoral, tot i que de vegades no es vegin els fruits". Va posar Joan Maria Vianney, el sant Rector d'Ars, com un exemple de quantes persones poden prendre la decisió de convertir-se i viure una vida cristiana portats per la gràcia divina i per la feina perseverant d'un sacerdot. "No es tracta de lliurar-se a un optimisme ingenu, sinó de nodrir en l'ànima la virtut de l'esperança en Déu, que mai no ens defrauda i que és la font de la nostra alegria i del bon humor".

Finalment, va demanar als sacerdots que fomentessin la unió amb el seu bisbe i amb el Sant Pare. Els va instar a pregar amb perseverança pel Papa Francesc, qui demana sempre l'almoina de l'oració a cada persona que el saluda i en cada carta que escriu.

Si falla l'amor

Durant una trobada amb fidels de Prelatura dissabte a la tarda, el prelat de l'Opus Dei va destacar la relació que existeix entre la llibertat i l'amor. "Sempre que les nostres obligacions personals o familiars se'ns presentin com una cosa penosa, hauríem de demanar-nos si no és que l'amor falla. En aquest cas, podem adreçar-nos al Senyor en la nostra pregària i demanar-li que faci créixer la nostra fe", ha conclòs.

Galeria de fotos

Homilia completa del prelat en castellà