10 claus del viatge del Papa a Armènia

Per què el Papa Francesc va a Armènia? Per què es parla del primer país cristià? Què significa el logotip que s'ha elaborat per a l'ocasió? Quin programa seguirà el Papa?

La muntanya Ararat i el monestir de Khor Virab, dos símbols d'Armènia.

1.-Quan viatja a Armènia el Papa?
Del 24 al 26 de juny el Papa Francesc viatjarà a Armènia, el cap de setmana vinent. Es podrà seguir tot des d'aquest enllaç.

2.-Què representa el logotip del viatge?
S'hi veu la muntanya Ararat, on segons el Gènesi va atracar l'arca de Noé, i el monestir de Khor Virap, promogut per sant Gregori l'Il·luminador: dos símbols del país.

3.-Per què té dos colors?
El cercle violeta i groc reflecteix els colors oficials de l'Església apostòlica armènia i l'Església catòlica, i també hi ha ambdós escuts.

4.-Quin és el lema de la visita?
El lema és "Viatge al primer país cristià".

5.-Armènia és el primer país cristià?
L'any 301 Armènia, a l'Àsia Menor, es convertí en el primer país del món en adoptar el cristianisme com a religió oficial, per la influència de sant Gregori l'Il·luminador.

6.-Com s'ho va fer sant Gregori?
Va tenir un paper clau en la conversió del rei, va fer construir esglésies, monestirs i escoles, i recorregué el país predicant.

7.-Per què fa aquest viatge?
El setembre de 2014 el president armeni, Serzh Sargsyán, va viatjar en visita oficial al Vaticà i va convidar el Papa Francesc a visitar el seu país.

8.-Què n'ha dit el Papa Francesc?
L'abril del 2016 va qualificar el genocidi armeni, que es va produir des de finals del segle XIX al 1915, com "el primer genocidi del segle XX", reconegut per 22 països.

9.-Què en va dir Joan Pau II?
Amb motiu del 1.700 aniversari de la cristianització del país, el 2001 hi va viatjar i es va preguntar "com és possible que el món pugui seguir vivint aberracions tan inhumanes".

10.-Quin programa seguirà el Papa Francesc?
Aquest és el programa oficial. I aquesta la imatge que n'ha fet Aciprensa en castellà.