2.600 quilòmetres en bici per l'ebola

Un gallec viatja sobre dues rodes de Suècia fins a Sant Sebastià per un projecte de l'ONG Harambee que recapta fons per ajudar a 80 nens de Sierra Leone que van perdre als seus pares.

Lucas García Romero ha emprès aquesta setmana una ruta de 2.600 quilòmetres en bicicleta amb l'objectiu de recaptar fons per a un projecte de l'ONG Harambee que beneficia 80 nens que han quedat orfes a causa de l'ebola a Sierra Leone.

Durant 26 dies, aquest jove de 24 anys viatjarà des Göteborg (Suècia) fins a Sant Sebastià, un total de 2.600 km, travessant set països, per recaptar 26.000 euros, 10 euros per cada quilòmetre, en el marc d'aquest projecte solidari.

De moment, ha completat la seva primera etapa de Göteborg a Grenaa (Dinamarca) després de pedalar al llarg de cent quilòmetres i després de quatre hores de ferri. "Dia difícil, però molt content amb el resultat. He trigat a sortir perquè no m'arribava la tenda de campanya. Presa de contacte i sensacions positives amb el pes de la bici, porto uns 16kg d'equipatge entre roba, portàtil, tenda de campanya, placa solar, càmping gas", relata García Romero.

També recorda que aquest viatge és "per una bona causa" i, per això, demana als ciutadans que l'ajudin a aconseguir el repte. La ruta es pot seguir a través de la pàgina de Facebook d'Harambee i del bloc the2rootsproject. Les donacions es poden fer a través del web de l'ONG Harambee i de Migranodearena.

Font: Europa Press/La Vanguardia