"Amoris Laetitia promou un nou dinamisme en la pastoral familiar"

L'exhortació apostòlica Amoris Laetitia del Papa Francesc "promou un nou dinamisme en la pastoral familiar i recorda la centralitat de les famílies en la nova evangelització i la construcció de la societat", segons el vicari auxiliar de l'Opus Dei.

Declaracions del vicari auxiliar de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz:

"L'exhortació Amoris Laetitia promou un nou dinamisme en la pastoral familiar, i recorda la centralitat de les famílies en la nova evangelització i en la construcció de la societat.

El Papa Francesc mostra que la pastoral familiar implica molts aspectes i reptes, com posa de manifest la mateixa extensió del text. Entre aquests, després d'una primera i ràpida lectura, em sembla central el de la formació entesa no només com la transmissió de coneixement sinó d'acompanyament a les persones, per ajudar-les a encarnar l'Evangeli, i no simplement a conèixer-lo.

L'Amoris Laetitia recull les animants catequesis del Papa sobre les virtuts quotidianes de la vida familiar, la caritat conjugal, les relacions intrafamiliars, l'educació dels fills, les dificultats inherents a una família del segle XXI, l'alegria de la convivència i tants altres aspectes del dia a dia d'una família que vol reflexar els ensenyaments i valors de l'Evangeli.

La crida de Déu a la santedat és universal i actual: cadascú de nosaltres, cada família, amb les seves fragilitats i amb l'ajuda de la gràcia, està cridat a una meta alta, i està convocat a acompanyar als altres en aquest camí. El Papa ens convida a seguir meditant i reflexionant sobre algunes conseqüències pràctiques en conformitat amb l'Evangeli, especialment les relatives a les situacions anomenades irregulars, que són molt delicades i requereixen un seriós discerniment".

Agència Zenit