Carla Vassallo: “L'Opus Dei és cadascun dels seus fidels”

Carla Vassallo ha ajudat a Mons. Echevarría en el govern de la Prelatura, com a membre de l'Assessoria central. En aquest vídeo, assenyala alguns records de la feina al costat del prelat.

Mons. Xavier Echevarría era una persona jove, amb les característiques dels joves: sentit positiu, visió gran, capacitat de somiar i creure que tot és possible. En aquests anys treballant al costat del Pare, m'ha sorprès la intensitat amb què treballava, la generositat amb la que es donava. Solia dir que "per comptar es comença amb el número u", o que "per caminar cal tenir un peu en l'aire"...

Eren idees senzilles però que t'ajuden a afrontar un problema sense perdre't en altres mil consideracions. I el seu bon humor: era simpàtic, s'estava bé al seu costat. Sabia veure la part divertida de cada cosa i de vegades amb un gest treia serietat a un situació, et feia sentir còmoda, et feia sentir estimada. Hi ha tants records...

A vegades, em demanava: "Podries traduir-me això en italià? O digues-me com es pronuncia?". El Pare sabia parlar italià perfectament. Una vegada em va dir: "Tradueix això al palermitano", referint-se a la meva ciutat d'origen. Sabia que la broma em faria il·lusió. I què passarà ara? En el fons, tot continua com abans i tot canvia. Canvia perquè l'absència del Pare es nota especialment per als que treballàvem a prop. Però tot continuarà com abans perquè, en el fons, l'Opus Dei és cadascuna de les persones que avança en la seva vida ordinària, intentant respondre cada minut a la crida de Déu.

Sant Josepmaria deia als primers joves que el van seguir en el camí de l'Opus Dei: "Si jo morís, tu continuaries fent l'Opus Dei?". En el fons, és una pregunta que ens segueix fent a cada un.

També he pensat en el que el Pare ens deia quan volia consolar-nos després de la mort d'un ésser estimat. Deia: "Tu ara pots parlar amb ell o amb ella, constantment, perquè quan fas oració i parles amb Déu, en el fons estàs també parlant amb ell o ella". És el que tots fem ara pel Pare. Ara ens segueix més de prop i ho fa sempre.