Comença el procés electiu del prelat de l'Opus Dei

Vegeu les fotos. Aquest dissabte al matí ha començat a Roma el procés per elegir i nomenar el prelat de l'Opus Dei, amb la primera reunió del ple del consell per les dones de la prelatura, anomenat Assessoria central. El procediment conclourà amb la confirmació del nomenament per part del Sant Pare.

La primera jornada s'ha iniciat amb la Missa de l'Esperit Sant a l'església prelatícia de Santa Maria de la Pau, per posar sota la seva protecció els treballs d'aquests dies. Durant l'homilia, el vicari auxiliar de la prelatura, Mons. Fernando Ocáriz, ha explicat que «s'obre una nova pàgina en la història de l'Opus Dei. L'Esperit Sant és el primer protagonista: Ell infon la caritat als nostres cors i ens omple d'alegria». Així mateix, ha continuat, «demanem a l'Esperit Sant que acompanyi al nou Pare, perquè guiï l'Obra amb fidelitat plena a l'Església i a l'esperit que sant Josepmaria ha transmès».

A l'Assessoria, cada persona ha formulat una proposta amb el nom o noms dels sacerdots congressistes que considera més adequats pel càrrec de prelat. En una entrevista recent la secretària d'aquest consell, Isabel Sánchez, deia: «No tinc cap dubte que l'Assessoria farà tot el possible per seguir i donar suport al nou Prelat. A més, serà una alegria treballar seguint el Papa Francesc i al costat de tantes institucions de l'Església, per anunciar el missatge de l'Evangeli a qualsevol ambient, convivint amb tots, amb respecte, afany de servei i un treball honest».

Podeu veure més fotos clicant als laterals de la imatge següent.

En tot aquest procés, entre la reunió del ple de l'Assessoria i del congrés electiu, hi participen 194 fidels de l'Opus Dei: 94 sacerdots i 100 laics de diverses nacionalitats.

Totes les notícies del Congrés Electiu