Comunicat sobre l'accident de Mèxic

A causa d'un accident a Mèxic han mort 10 dones de l'Opus Dei i el conductor del vehicle en què viatjaven, i altres cinc estan greus. Mons. Xavier Echevarría ha manifestat el seu profund dolor i ha demanat pregàries per aquest tràgic succés.

Aquest és el Comunicat de l'oficina d'informació de l'Opus Dei a Mèxic:

Ahir, en un lamentable accident de cotxe, van morir 10 dones de l'Opus Dei i 5 van resultar greument ferides. També va morir el conductor de la camioneta en què viatjaven i persones d'un altre vehicle involucrat en l'accident van resultar lesionades. El tràgic esdeveniment va passar mentre viatjaven en peregrinació al Santuari de Nostra Senyora de San Juan de los Lagos.

En aquests moments d'enorme dolor, agraïm les pregàries per totes les difuntes: Idelfonsa Monroy, Cuca Arellano, Ana Pau Mendoza, Sara Orozco, Loli de la Torre, Elena Cornejo, Cata Lara, Flora Almeida, Mica Bracamontes i Lety Rivera. També demanem que tinguin presents en les seves oracions tots els familiars i parents propers, així com a tots els amics de les persones difuntes, perquè trobin el consol davant una pèrdua tan inesperada i dolorosa.

Alhora, volem demanar als lectors d'aquesta web les seves pregàries per les cinc persones que han resultat greument ferides: Oli Mungía, Angie Gómez, Lupe Navarrete, Raquel Gutiérrez i Nery García, de qui l'estat de moment és molt greu.

En una carta del prelat de l'Opus Dei a les filles de Mèxic, Mons. Echevarría ha escrit: "Quan he llegit els noms, i ara mateix, se'm omplen els ulls de llàgrimes. No és sentimentalisme, sinó la realitat que som una família esplèndida, molt unida, i per això es fa sempre molt difícil aquest tràngol". I ha afegit: "Aquestes filles, ara amb el seu record, ens ajuden a complir aquesta resolució: estimem més la Creu, tot i no entendre els designis de la Providència".

Les restes mortals es traslladaran a Guadalajara i els funerals es duran a terme entre avui i demà a l'Església de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, a Zapopan. A mesura que es concretin més dades, els anirem afegint en aquesta mateixa informació.

Ciutat de Mèxic, 14 de setembre de 2016.

Informem amb tristesa que avui ha mort Lupe Navarrete. Desitgem, com va escriure el Prelat, que li concedeixi "un Cel molt gran".

Per pregar a Déu per les nostres germanes difuntes, avui a les 11 h es celebrarà la Santa Missa a l'Església de sant Josepmaria, a Zapopan, Jalisco. Els demanem que s'uneixin a la nostra pregària i agraïm molt cordialment totes les mostres de proximitat i afecte que hem rebut durant aquestes dures jornades.

Encara hi ha tres persones en estat molt greu. Comptem amb les seves pregàries perquè evolucionin favorablement.

Ciutat de Mèxic, 15 de setembre de 2016.