Cop d'ull 28: Noves cares a la Sala de Premsa del Vaticà

La setmana del Papa Francesc ens ha deixat el nomenament de noves persones al capdavant de la Sala Stampa, i una audiència reclamant més bones obres perquè les paraules se les endú el vent. Aquesta setmana és l'última abans de la JMJ i només hi ha previst l'àngelus.

Cop d'ull a l'última setmana

El divendres passat el Papa Francesc va signar decrets de la Congregació per les Causes dels Sants referents a nou persones. El dissabte, en motiu del bicentenari de la independència de la República Argentina, va escriure una carta dient que "necessitem ancians que somniïn i joves que profetitzin coses grans". El mateix dia, a través d'un motu propio, va fer un pas més en la reforma de la cúria vaticana i va fer alguns nomenaments.

L'únic acte previst de la setmana era l'àngelus del diumenge, on va suggerir fer bones obres, perquè les paraules se les endú el vent i va demanar no catalogar la gent per esbrinar qui es mereix i qui no la nostra ajuda. Al final es va recordar de la gent del mar.

El dilluns el Papa Francesc va nomenar Greg Burk i Paloma García Ovejero director i sotsdirectora de l'oficina de premsa, que relleven a Federico Lombardi, que ha estat deu anys al càrrec durant els pontificats de Benet XVI i el Papa Francesc.

Per altra banda, el dimecres hi va haver nomenaments, i el Papa Francesc aquesta setmana s'ha solidaritzat amb els afectats per un xoc de trens al sud d'Itàlia i ha condemnat l'atemptat a la ciutat francesa de Niça.

Què farà la setmana vinent

Durant la setmana que comença a l'agenda només hi té marcat un esdeveniment: l'àngelus del diumenge 17 de juliol a les 12h a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, que es podrà seguir des d'aquí.

Aquesta serà l'última setmana abans de la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia del 25 al 31 de juliol. Per cert, ja se sap què hi haurà a la motxilla. El dilluns passat també s'ha conegut el programa del viatge del Papa a Geòrgia, del 30 de setembre al 2 d'octubre.

El que més ha agradat

Un vídeo publicado por Pope Francis (@franciscus) el

Què és això?

El "cop d'ull" és una notícia que es publica els dissabtes sobre el Papa Francesc que conté les paraules més destacades de l'última setmana, un resum del que està previst que faci la setmana vinent i reprodueix la piulada i la foto d'Instagram amb més m'agrades.