Cop d'ull 34: El Papa posposa l'audiència pel terratrèmol

Aquesta setmana el Papa en comptes de pronunciar l'audiència va voler pregar el rosari amb els assistents per les víctimes del terratrèmol a Itàlia. El divendres es va donar a conèixer el missatge per la 50 Jornada Mundial de la Pau, sobre la "no-violència". Aquest dijous serà la Jornada Mundial d'Oració per la Cura de la Creació.

Cop d'ull a l'última setmana

A l'àngelus del diumenge 21 d'agost el Papa Francesc va explicar que "la nostra vida no és un videojoc o una sèrie de televisió: la nostra vida és seriosa i l'objectiu que hem d'assolir és important: la salvació eterna". Després va pregar per les víctimes de l'atemptat de Turquia.

A l'audiència del dimecres 24 d'agost no va llegir el text que tenia previst, sinó que va resar els misteris dolorosos del Rosari amb els assistents per les víctimes del terratrèmol que va afectar Itàlia.

El dijous, durant una visita a les Clarisses urbanistes de Santa Maria de Vallegloria, va insistir en la pregària per les víctimes i totes les persones que pateixen les conseqüències del terratrèmol. A les monges els va dir que "és lleig un testimoni a mitges, com el vi aigualit".

El divendres es va donar a conèixer el missatge per la 50 Jornada Mundial de la Pau, que es celebrarà l'1 de gener de 2017. El missatge defensa que "la no-violència, entesa com un mètode polític, pot constituir una via realista i plena d'esperança per superar els conflictes armats". El mateix dia es va tornar a referir al terratrèmol amb una piulada a Twitter: "Consolant aquells que pateixen, serem capaços de construir un món millor".

Aquesta setmana hi ha hagut nomenaments el dilluns, dimarts, dimecres i dijous.

Què farà la setmana vinent

El diumenge 28 d'agost té previst pronunciar l'àngelus a les 12 h a la plaça de Sant Pere del Vaticà. I després, el dimecres 31 d'agost a les 10 h del matí tindrà l'audiència general. El dijous 1 de setembre a les 17 h a la Basílica Vaticana es celebrarà la Jornada Mundial d'oració per la cura de la Creació, recentment instaurada, com fa l'església Ortodoxa des del 1989. Serà un bon moment per pregar amb l'Oració per la nostra terra (Format JPG) i l'Oració cristiana amb la creació (Format JPG).

El que més ha agradat

#tbt
A video posted by Pope Francis (@franciscus) on

Què és això?

El "cop d'ull" és una notícia que es publica els dissabtes sobre el Papa Francesc que conté les paraules més destacades de l'última setmana, un resum del que està previst que faci la setmana vinent i reprodueix la piulada i la foto d'Instagram amb més m'agrades.