Cop d'ull 38: El Papa demana respondre l'odi amb diàleg

Aquesta setmana el Papa ha parlat de l'estimació i el perdó, ha demanat respondre l'odi amb diàleg perquè només la pau és santa i ha demanat als periodistes que s'esforcin en comprendre i que no destrueixin amb les notícies la vida de les persones.

Cop d'ull a l'última setmana

En diverses de les intervencions d'aquesta setmana el Papa Francesc ha parlat de l'estimació i el perdó. A l'Audiència general del dimecres va preguntar "Què preferiu vosaltres? Un cor de pedra o un cor ple d’amor?" i "si Déu ens ha perdonat, per què no podem perdonar?". Va afegir que "Sigueu misericordiosos com el Pare" no és una frase bonica, sinó un programa de vida". En el mateix sentit, dissabte va rebre els familiars de les víctimes dels atemptats de Niça, i els va dir que l'odi es respon amb diàleg. Durant la visita a Assís per la Jornada Mundial de la Pregària per la Pau va dir que "només la pau és santa, no la guerra".

El dijous va tenir unes paraules pels periodistes, a qui va demanar que no converteixin la seva tasca en "una arma de destrucció" perquè "les vostres notícies no destrueixin la vida de les persones". El mateix dia a Santa Marta va dir que "la vanitat és com l'osteoporosis de l'ànima". A l'àngelus del diumenge 18 va demanar "seguir la lògica evangèlica de la justícia i no la mundana de la corrupció".

Hi va haver nomenaments dissabte, dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte i va rebre diverses persones dissabte, dilluns, dijous, divendres i dissabte.

Què farà la setmana vinent

El que més ha agradat

* EN: Life must always be welcomed and protected, from conception to natural death. All of us are called to respect life and care for it. * PT: A vida deve ser sempre acolhida e protegida, desde a conceção até à morte natural, e todos somos chamados a respeitá-la e cuidar dela. * ES: La vida siempre ha de ser acogida y protegida desde la concepción hasta la muerte natural, y todos estamos llamados a respetarla y cuidarla. * ITA: La vita va sempre accolta e tutelata dal concepimento alla morte naturale, e tutti siamo chiamati a rispettarla e ad averne cura. * FR: La vie doit toujours être accueillie et protégée de la conception à la mort naturelle, et tous nous sommes appelés à la respecter et à en prendre soin. * DE: Das Leben muss immer angenommen und geschützt werden von der Empfängnis bis zum natürlichen Tod, und alle sind wir aufgerufen, es zu achten und für es Sorge zu tragen. #protectlife
Una foto publicada por Pope Francis (@franciscus) el

Què és això?

El "cop d'ull" és una notícia que es publica els dissabtes sobre el Papa Francesc que conté les paraules més destacades de l'última setmana, un resum del que està previst que faci la setmana vinent i reprodueix la piulada i la foto d'Instagram amb més m'agrades. Us agrada? Hi trobeu a faltar alguna cosa? Ens ho podeu explicar a info.cat@opusdei.org