El Papa a Sri Lanka: "La Verge sempre roman amb vosaltres"

El Papa Francesc durant el seu viatge a Sri Lanka ens fa arribar un missatge d'esperança al dir-nos que la Mare de Déu sempre és al nostra costat.

Discurs del Papa Francesc al Santuari de Nostra Senyora del Roser, Madhu. Sri Lanka.

Dimecres 14 de gener de 2015

Estimats germans i germanes,

En trobem a la llar de la nostra Mare. Aquí ella ens dóna la benvinguda. En aquest santuari de la Nostra Senyora de Madhu, tot pelegrí es pot sentir com a casa seva, perquè aquí Maria ens porta a la presència del seu Fill Jesús. Aquí es troben, els Srilankesos, els Tamils i Singalesos, tots junts com a membres d'una única família. Aquí confien a Maria les seves alegries i els seus dolors, les seves esperances i les seves necessitats. Aquí, a casa seva, es senten segurs. Saben que Déu és mes proper; senten el seu amor; coneixen la seva tendra misericòrdia, la tendra misericòrdia de Déu.

Avui es troben aquí famílies que han patit molt durant el llarg conflicte que va esgarrar el cor de Sri Lanka. Moltes persones, tant del nord com del sud, van ser assassinades en la terrible violència i vessament de sang d'aquells anys. Cap srilankès pot oblidar els tràgics esdeveni-ments que van succeir en aquest mateix lloc, el trist dia en que la venerada imatge de Maria, que data de l'arribada dels primers cristians aSri Lanka, va ser arrabassada del seu santuari.

Però la Verge sempre roman amb vosaltres. Ella és la mare de tota llar, de tota família ferida, de tots aquells que intenten tornar a una existència pacífica.

La Verge sempre roman amb vosaltres. Ella és la mare de tota llar, de tota família ferida, de tots aquells que intenten tornar a una existència pacífica.

Avui li donem les gràcies per haver protegir a la població de Sri Lanka de tants perills passats i presents. De la mateixa manera que Maria mai es va apartar del seu Fill a la Creu, així mai s'allunya dels seus fills srilankesos que pateixen.

Avui volem donar les gràcies a la Verge per la seva presència. Davant de tant odi, violència i destrucció, volem donar-li les gràcies perquè continua portant-nos cap a Jesús, l'únic que té el poder per guarir les ferides obertes i tornar la pau al cors esgarrats. Però també volem demanar-li la gràcia de reparar els nostres pecats i per tot el mal que aquesta terra ha conegut.

No és fàcil fer això. No obstant, quan arribem a comprendre, a la llum de la Creu, el mal que som capaços de fer,i del qual formem part, podrem experimentar l'autèntic remordimenti el veritable penediment. Només aleshores podrem rebre la gràcia d'acostar-nos uns als altres, amb una veritable contrició, donant i rebent el veritable perdó. En aquesta difícil tasca de perdonar i tenir pau, Maria sempre està present per animar-nos, per guiar-nos, per mostrar-nos el camí. De la mateixa forma que va perdonar als botxins del seu Fill al peu de la creu, i després va rebre el cos sense vida entre les seves mans, així ara vol guiar al poble de Sri Lanka a una major reconciliació, perquè el bàlsam del perdó i la misericòrdia de Déu proporcioni una veritable guarició per tots.

Per últim, volem demanar a Mare Maria que acompanyi, amb la seva intercessió, els esforços d'ambdues comunitat de Sri Lanka,Tamils i Singalesos, per reconstruir la unitat que s'havia perdut. De la mateixa manera que la seva imatge va tornar al santuari de Madhu després de la guerra, demanem al Senyor que tots els fills i filles de Sri Lanka puguin tornar ara a la casa de Déu amb un renovat esperit de reconciliació i germanor.

Estimats germans i germanes, em sento feliç d'estar amb vosaltres a la casa de Maria. Pre-guem uns per uns altres. Sobretot, demanem que aquest santuari sigui sempre una casa d'oració i espai de pau. Que, per la intersecció de la Nostra Senyora de Madhu, tots els homes trobin aquí l'ànim i la força per construir un futur de reconciliació, justícia i pau per tots el fills d'aquesta estimada terra. Amen.

Traducció: Paloma Llorente –Catalunya Religió