El Santuari de Torreciutat celebra el 40è aniversari

El Santuari de Torreciutat ha celebrat el 40 aniversari de la seva obertura al culte amb un programa d'actes protagonitzat pels treballadors que van intervenir en la construcció (1970-1975), l'equip d'arquitectes i famílies i veïns de les localitats properes a aquest santuari que forma part de la Ruta Mariana.

El dissabte 4 de juliol de 2015 el Santuari de Torreciutat ha celebrat el 40è aniversari. Teófilo Marco, de Saragossa, recorda la visita de sant Josepmaria a l'abril de 1970 a Torreciutat: "Amb prou feines començades les obres, quan va veure les primeres excavacions va demanar que es posessin molts confessionaris per aconseguir la pau de l'ànima de molts visitants". Teófilo també recorda que li va cantar una jota que diu "l'amor dels baturros és difícil d'aconseguir, però encara que passin els anys és un amor de veritat". "Li va agradar molt perquè destaca la fidelitat", diu.

Per la seva banda, l'arquitecte Heliodoro Dols, que va dirigir els treballs de construcció, en aquest aniversari comentà el desig de sant Josepmaria Escrivà, fundador de l'Opus Dei, que "el nou santuari continués una devoció secular i augmentés la devoció a la Mare de Déu i als sagraments". Dols, premi nacional d'Arquitectura, va rebre l'encàrrec de construir el santuari el 1963.

Al principi com ell mateix diu en el vídeo adjunt, no va entendre realment la dimensió de la construcció fins que va anar a Roma a parlar amb el fundador de l'Opus Dei: "Jo no tenia plantejada cap esplanada pels peregins que hi acudissin, i ell es va sorprendre que no ho tingués projectat, i em va dir, tu no saps que vindrà gent d'arreu aquí?", va comentar l'arquitecte.

D'aleshores ençà han visitat el santuari milers de peregrins. Actualment forma part de la Ruta mariana que uneix els santuaris de Torreciutat, Montserrat, el Pilar, Lourdes i recentment el de Meritxell.

Jornada mariana de la família 2015

Torreciutat cada any celebra una Jornada mariana de la família al mes de setembre. Enguany la data prevista per a l'encontre és el 5 de setembre i coincideix amb l' any marià que ha convocat el prelat de l'Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría per recolzar les intencions del Sant Pare, que demana que es pregui per la família en el període entre sínodes que viu l'Església catòlica.

La Jornada, que cumpleix el 25è aniversari, és un dia de festa per a les famílies amb un programa que consta d'un festival infantil, diverses actuacions, ofrena dels nens a la Mare de Déu i celebració de la santa missa. Aquest any serà presidida pel prelat.