Fotos de la missa d'acció de gràcies a Sant Feliu de Llobregat

El bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, presidí la missa d'acció de gràcies per la beatificació d'Àlvar del Portillo celebrada divendres 17 d'octubre a les 20 h a la Catedral de Sant Feliu.

El bisbe Agustí Cortés va reflexionar sobre la carta que el Papa Francesc va enviar al prelat de l'Opus Dei amb motiu de la beatificació d'Àlvar del Portillo. Mons. Cortés va considerar que la jaculatòria del beat "gràcies, perdó, dóna'm forces" és "l'experiència fonamental d'un que ha estat objecte de la gosadia de Déu estimant-nos". Va afegir que "ningú pot dir aquestes paraules sincerament i de cor si no es prosterna davant Déu, davant d'aquest misteri immens que ens fa viure".

Durant l'homilia va dir que convé donar "gràcies a Déu perquè el beat Àlvar per nosaltres continua essent un referent i ha estat un do i un bé per al nostre poble". Va demanar a cadascú "aportar un gra de sorra per la unitat d'una Església, d'un poble de Déu" i comprometre's "cadascú en el seu lloc, allà on Déu l'ha posat, a oferir tot el que som, tot el que tenim" per a "estimar com Déu ens estima".

L'eucaristia va ser concelebrada per diversos sacerdots, entre els qui hi havia el vicari de l'Opus Dei a Catalunya, que tancà la cerimònia amb unes paraules d'agraïment. Durant la celebració en una catedral plena, cantà el cor Schola Cantorum d'Igualada.