Històries de la beatificació

L'agraïment és el que va unir milers de persones d'arreu del món molt diferents, cadascuna amb el seu orígen, el seu somriure, la seva història.

Steven, un metge de Hong Kong, explica que va conèixer a sant Josepmaria i al beat Àlvar del Portillo. Explica la història de la seva conversió, i es mostra agraït que Àlvar del Portillo visités el seu país.

De l'altra banda del Pacífic arriba un grup d'americans de Chicago. Per a Chris, Àlvar del Portillo era un home normal, exemple de santedat. L'acompanyen Teresa i Ivi, que viuen la beatificació com una espècie de reunió gegant de família.

Josephine arriba de l'India amb un preciós sari. És de la prelatura, treballa de ginecóloga a Nova Delhi i ha posat en marxa tres ONG al seu país. Al seu costat hi ha dos matrimonis de lituans, que tenen moltes ganes de demanar coses al nou beat.

Amb delicats vestits orientals i gestos respectuosos un grup de Sri Lanka agraeix la fidelitat d'Àlvar del Portillo i se sent beneïda per gaudir de la beatificació.

Elisa arriba del Líban amb la família, per agrair un favor molt especial a Àlvar del Portillo. I de Kinshasa Veronique i Mark agraeixen a Àlvar del Portillo el seu fill Ángelo.

Per a molts no va ser fàcil arribar a Madrid, com les noies de Camerun que fa mesos venent productes diversos per poder-se pagar el bitllet d'avió.

Mila Bobek arriba amb un grup de txecs que volen demanar per la salut de la xicota del seu fill, perquè els seus fills sàpiguen escoltar la veu de Déu i pel parvulari que han posat en marxa a la seva ciutat.

Àlvar del Portillo, que era enginyer, inspirà aquest home de Guatemala, també enginyer, per estudiar a Kinal, una obra corporativa de l'Opus Dei. I tornem a terres orientals, d'on van arribar una vuitantena de japoneses que recorden que Àlvar del Portillo va començar a aprendre japonès quan era petit.

Aquests testimonis dibuixen una mica el que va ser la gent de la beatificació, un trencaclosques de colors, somriures, paraigües i tradicions que no es va voler perdre la festa de la beatificació per agrair la vida d'Àlvar del Portillo.