"Jesucrist ha ressuscitat! Bona Pasqua a tots!"

El Papa Francesc va desitjar a tots els cristians una bona Pasqua amb el missatge Urbi et Orbi 2015. També va demanar que preguessin per tots els cristians perseguits.

Roma, 5 d'abril de 2015, Diumenge de Resurrecció

Estimats germans i germanes, bona Pasqua!

Jesucrist ha ressuscitat!

L'amor ha derrotat l'odi, la vida ha vençut la mort, la llum ha dissipat la foscor.

Jesucrist, per amor a nosaltres, es va despullar de la glòria divina; es va buidar de si mateix, va assumir la forma de servent i es va humiliar fins a la mort, i mort de creu. Per això, Déu l'ha exaltat i l'ha fet Senyor de l'univers. Jesús és el Senyor.

Amb la seva mort i resurrecció, Jesús mostra a tots la via de la vida i la felicitat: i aquesta via és la humilitat, que comporta la humiliació. Aquest és el camí que mena a la glòria. Només qui s'humilia pot anar cap als «bens d'allà dalt», a Déu (cf. Col 3,1-4). L'orgullós mira «de dalt a baix», l'humil, «des de baix cap a dalt».

El matí de Pasqua, advertits per les dones, Pere i Joan van córrer al sepulcre i el van trobar obert i buit. Llavors, es van acostar i «van inclinar-se» per entrar a la tomba. Per entrar en el misteri cal «inclinar-se», abaixar-se. Només qui s'abaixa comprèn la glorificació de Jesús i pot seguir-lo en el seu camí.

El món proposa imposar-se a qualsevol preu, competir, fer-se valer... els cristians, però, per la gràcia de Crist mort i ressuscitat, són els brots d'una altra humanitat, en la qual procurem de viure al servei dels altres, no ser altius, sinó estar disponibles i ser respectuosos.

Això no és debilitat, sinó força autèntica. Qui porta en si el poder de Déu, del seu amor i la seva justícia, no necessita usar violència, sinó que parla i actua amb la força de la veritat, de la bellesa i de l'amor.

Implorem avui al Senyor ressuscitat la gràcia de no cedir a l'orgull que fomenta la violència i les guerres, sinó que tinguem el valor humil del perdó i de la pau. Demanem a Jesús victoriós que alleugi el patiment de tants germans nostres perseguits a causa del seu nom, així com de tots els qui pateixen injustament les conseqüències dels conflictes i les violències que s'estan produint. Són moltes.

Preguem sobretot pels estimats Síria i l'Iraq, perquè cessi el fragor de les armes i es restableixi una bona convivència entre els diferents grups que conformen aquests estimats països. Que la comunitat internacional no romangui inert davant la immensa tragèdia humanitària dins d'aquests països i el drama de tants refugiats.

Que la comunitat internacional no romangui inert davant la immensa tragèdia humanitària dins d'aquests països i el drama de tants refugiats.

Implorem la pau per a tots els habitants de Terra Santa. Que creixi entre israelians i palestins la cultura de l'encontre i es reprengui el procés de pau, per posar fi a anys de patiments i divisions.

Demanem la pau per a Líbia, perquè s'acabi amb el vessament absurd de sang pel qual està passant, així com tota bàrbara violència, i perquè tots es preocupin pel destí del país s'esforcin a afavorir la reconciliació i edificar una societat fraterna que respecti la dignitat de la persona. I esperem que també al Iemen prevalgui una voluntat comuna de pacificació, pel bé de tota la població.

Alhora, amb esperança encomanem al Senyor, que és tan misericordiós, l'acord aconseguit en aquests dies a Lausana, perquè sigui un pas definitiu cap a un món més segur i fratern.

Supliquem al Senyor ressuscitat el do de la pau a Nigèria, Sudan del Sud i diverses regions del Sudan i la República Democràtica del Congo. Que totes les persones de bona voluntat elevin una oració incessant per aquells que van perdre la vida assassinats el dijous passat a la Universitat de Garissa, a Kenya, els qui han estat segrestats, aquells que han hagut de abandonar les seves llars i els seus éssers estimats.

Que la resurrecció del Senyor faci arribar la llum a l'estimada Ucraïna, especialment als qui han patit la violència del conflicte dels últims mesos. Que el país retrobi la pau i l'esperança gràcies al compromís de totes les parts interessades.

Demanem pau i llibertat per a tants homes i dones sotmesos a noves i antigues formes d'esclavitud per part de persones i organitzacions criminals. Pau i llibertat per a les víctimes dels traficants de droga, moltes vegades aliats amb els poders que haurien de defensar la pau i l'harmonia en la família humana. I implorem la pau per a aquest món sotmès als traficants d'armes, que s'enriqueixen amb la sang d'homes i dones.

I que als marginats, els presos, els pobres i els emigrants, tan sovint rebutjats, maltractats i rebutjats; als malalts i els que sofreixen; els nens, especialment aquells sotmesos a la violència; a tots aquells que avui estan de dol; i a tots els homes i dones de bona voluntat, arribi la veu consoladora i guaridora del Senyor Jesús: «Pau a vosaltres». (Lc 24,36). «No tingueu por, he ressuscitat i sempre estaré amb vosaltres» (cf. Missal Romà, Antífona d'entrada del dia de Pasqua).

Bona Pasqua a tots!