Jesús de Natzaret: 'Qui diu la gent que sóc jo?'

XLIII Jornades de Qüestions Pastorals: Jesús de Natzaret: 'Qui diu la gent que sóc jo?'. Reflexions cristològiques a propòsit del llibre de Benet XVI.

XLIII Jornades de Qüestions Pastorals

JESÚS DE NATZARET: ‘QUI DIU LA GENT QUE SÓC JO?’ Reflexions cristològiques a propòsit del llibre de Benet XVI Barcelona

28 de gener i 7 de febrer, 2008

L’aposta de Benet XVI per reflexionar sobre la figura de Crist, que es palesa amb la publicació fa menys d’un any del seu llibre Jesús de Natzaret en nombrosos idiomes, trobarà un ressò a Barcelona els propers dies 28 de gener i 7 de febrer, amb motiu de les XLIII Jornades de Qüestions Pastorals, que organitza anualment el Centre Sacerdotal Montalegre. Aquest centre està promogut per la Societat Sacerdotal de la Santa Creu , una associació sacerdotal intrínsicament unida a la Prelatura de l’Opus Dei .

Al llarg de sis sessions, destacats experts abordaran aspectes actuals de la recerca cristològica, com l’accès històric a Jesús, el cristianisme primitiu, les fonts jueves o els evangelis apòcrifs. Les Jornades comptaran amb l’assistència, entre d’altres, de l’Arquebisbe Mons. Angelo Amato , secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (Santa Seu), i la cloenda anirà a càrrec del Cardenal-arquebisbe Mons. Lluís Martínez Sistach .

Les sessions tindran lloc en dos blocs: el dia 28 de gener a Castelldaura (Premià de Dalt) i el dia 7 de febrer a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

El programa previst és el següent:

- DILLUNS 28 DE GENER

Lloc: Castelldaura. Premià de Dalt. Carretera de Premià de Mar a Premià de Dalt, tot just passat el pont sobre l’autopista a mà esquerra.

Sessions:

11.20   Accés històric a Jesús

Dr. Armand Puig ,Professor de Sagrada Escriptura i Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

12.45   Jesús segons les fons jueves Dr. Francisco Varo , Professor de la Facultat de Teologia de la Universitat de Navarra

15.45   Els Evangelis Apòcrifs P. Pius Ramon Tragan ,Monjo benedictí de Montserrat. Teòleg i Biblista. Director del Scriptorium Biblicum et Orientale de Montserrat

- DIJOUS 7 DE FEBRER

Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona (Diputació, 231)

11.00   La recepció de Jesús en el cristianisme primitiu: la comunitat dels deixebles Dr. Bernardo Estrada , Professor de la Facultat de Teologia de la Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma

12.45   Cristologia Catòlica Mons. Angelo Amato , S.D.B., arquebisbe, Secretari de la Congregació de la Doctrina de la Fe

15.45   Crist i l'Església Dr. Josep Maria Rovira Belloso ,Professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya

Cloenda Cardenal-arquebisbe Mons. Lluís Martínez Sistach Per a més informació:

Prelatura de l’Opus Dei

Oficina d’Informació

Marc Argemí – Anna Baduell

Via Laietana, 44 pral. bis 1a

08003 Barcelona

Tel 934 18 21 07 • Fax 932 68 86 04

www.opusdei.cat barcelona@opusdei.org SOBRE LES JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS

Aquestes jornades van néixer l’any 1965. Des d’aleshores prop de quatre mil persones i centenars de personalitats del món civili eclesiàstic han participat en aquesta activitat d’actualització teològica i pastoral que promou el Centre Sacerdotal Montalegre de Barcelona.

Les Jornades de Qüestions Pastorals volen ser “una actualització teològica i pastoral, -segons paraules de Mn. Joan Garcia Llobet, organitzador de l’esdeveniment- i un espai de debat sobre fenòmens, esdeveniments o realitats que estan d’actualitat en les converses del carrer i a l’opinió pública, i sobre les quals l’Església té alguna cosa a aportar”.

Des dels seus inicis, s’han tractat qüestions com l’eradicació de la pobresa, laïcisme i laïcitat cristiana, el paper de la família o els reptes de la bioètica a l’acció pastoral. Sovint la temàtica ha coincidit amb la celebració d’algun any internacional convocat per Nacions Unides. L’any passat va coincidir amb la III Assemblea Ecumènica Europea organitzada per l’Església catòlica i les comunitats cristianes d’Europa, i va acollir una trobada ecumènica al Palau de la Música on van participar més de 400 persones. La present edició respon, entre altres coses, al creixent interès en la figura de Jesús.