«La xarxa social més potent és la família»

La 27a Jornada Mariana de la Família, celebrada al santuari de Torreciutat (Osca), ha estat presidida pel bisbe de Barbastre-Montsó, Mons. Ángel Pérez Pueyo. Aquesta trobada festiva ha reunit més de 7.000 persones, majoritàriament joves famílies procedents principalment de Catalunya, Madrid, València i Navarra, amb especial protagonisme de l'Alt Aragó.

Mons. Pérez ha declarat que "la xarxa social més potent és la família, on ningú està desconnectat". Aquesta comparació li ha servit per destacar també que "és a través de la Mare, la Mare de Déu, com ens connectem amb el nostre Pare Déu".

Els actes del dia s'han iniciat amb la lectura de l'Oració de les Famílies, abans d'una acolorida ofrena a la Mare de Déu: centres de flors, vi, oli, cistelles de fruita, dibuixos, ceràmiques... Al migdia s'ha celebrat l'eucaristia a l'aire lliure. A l'homilia Mons. Pérez ha recordat "quin és el nostre veritable origen i el nostre veritable destí: no estem orfes, som de la família dels fills de Déu". Al mateix temps, ha insistit que "l'Església és família de famílies" i que "les millors lliçons de la vida s'aprenen a la llar".

Després d'una actuació infantil i un concorregut oferiment dels nens a la Mare de Déu per part dels seus pares, els actes han conclòs amb el rés del rosari als porxos del santuari i la benedicció amb el Santíssim.

Crònica completa: Web del Santuari de Torreciutat