Les claus per evangelitzar del Papa Francesc

En la seva homilia a la Casa de Santa Marta del 14 de febrer el Papa Francesc va explicar les tres característiques que han de tenir els qui anuncien l'Evangeli: el valor, la humilitat i la franquesa.

Finalment, el Papa va dir que la Paraula de Déu s'ha d'anunciar també acompanyada per l'oració perquè, en cas contrari, seria com donar una conferència.

«La Paraula de Déu no es pot presentar com una proposta –si t'agrada...– o com una idea filosòfica o moral, bona –pots viure així...'. No. És una altra cosa. S'ha de proposar amb franquesa, amb aquesta força que el faci arribar, com diu el mateix Pau, fins als ossos. La Paraula de Déu s'ha d'anunciar amb franquesa, amb aquesta força... amb coratge. La persona que no té valor, –valor espiritual, valor en el cor, que no està enamorada de Jesús, ¡d'allí ve el valor!–, ¿no?, pot ser que digui alguna cosa interessant, alguna cosa moral, alguna cosa que farà bé, un bé filantròpic, però allà no hi ha la Paraula de Déu».

La Paraula de Déu s'ha de proclamar també amb l'oració. Sempre. Sense oració, es pot fer una bonica conferència, una bonica instrucció: bona, bona... Però no és la Paraula de Déu.

«La Paraula de Déu s'ha de proclamar també amb l'oració. Sempre. Sense oració, es pot fer una bonica conferència, una bonica instrucció: bona, bona... Però no és la Paraula de Déu. Només d'un cor en oració pot sortir la Paraula de Déu. L'oració, perquè el Senyor acompanyi aquest sembrar la Paraula, perquè el senyor regui la llavor perquè germini la Paraula. La Paraula de Déu cal proclamar-la amb la pregària: l'oració del que anuncia la Paraula de Déu».

«El veritable predicador és el que sap que és feble, que sap que no es pot defensar sol. "Tu camina com un xai enmig de llops"... "Però, Senyor, ¿per què se'm mengin?"... "Tu camina! Aquest és el camí!". I crec que és Crisòstom qui fa una reflexió molt profunda, quan diu: "Però si tu no hi vas com un xai, hi vas com un llop enmig de llops, i el Senyor no et protegirà: defensa't sol". Quan el predicador es creu massa intel·ligent o quan el que té la responsabilitat de transmetre la Paraula de Déu vol fer-se el viu: "Ah, jo m'ho arreglaré amb aquesta gent!", llavors acabarà malament. O negociarà la Paraula de Déu amb els potents, els superbs...».

Font: Romereports.net