Mons. Jaume Pujol: "Sant Josepmaria ens ensenyà a pregar"

El IV Aplec de sant Josepmaria a la Borda del Gastó d'Andorra comptà amb persones vingudes de diversos indrets que celebraren l'eucaristia en plena natura presidida per Mons. Pujol i Mons. Vives.

Els primers en arribar van ser el grup que venia de més lluny. Més de 30 joves arribaren després de caminar 90 quilòmetres en diversos dies, una part del camí que va fer sant Josepmaria per arribar a Andorra. Després un altre grup arribà caminant des d'Argolell o Sant Julià de Lòria. Diversos cotxes provinents d'altres indrets d'Andorra i de Catalunya confluïren al mateix indret, en uns camps molt a prop de la Borda del Gastó, en el camí del Mas d'Alins.

Unes 150 persones van participar aquest cap de setmana al IV Aplec de sant Josepmaria. que començà a les 12:30 h amb la celebració d'una Eucaristia en recordança de la festa del sant, que és el dia 26 de juny. La missa va ser concelebrada per l'arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, juntament amb els sacerdots assistents a l'Aplec. En acabar la celebració de l'eucaristia es visità l'oratori-capella de la Mare de Déu de Canòlich, que es va construir el 2014 a la cruïlla del camí del Mas d'Alins amb el camí de Canòlich, vora la Borda del Gastó i s'inaugurà el nou retaule, obra de l'artista andorrà Sergi Mas.

Podeu veure més imatges clicant a les fletxes laterals.

Un autèntic pare

Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, va explicar a l'homilia que tingué la sort de conviure amb sant Josepmaria diversos anys, i li parlà de l'emoció amb què havia pregat una Salve al Mas d'Alins, a l'arribada a Andorra després d'haver recorregut el camí de Pallerols a Andorra.

Va dir que "sant Josepmaria era un sacerdot 100%, amb una gran fe que va rebre dels seus pares, que deia ell que es podia tallar; era un enamorat de Jesucrist, de la Mare de Déu, de qui parlava com aquella que li agafava la mà, que sempre la tenia al costat. Mons. Jaume Pujol afegí que "Jesús, Josep i Maria van ser els amors de la seva vida. i que sant Josepmaria va ser "un autèntic pare" que "ens ensenyà a pregar". Entre altres coses, va parlar del caràcter alegre, optimista, proper i agraït de sant Josepmaria.