"Montse Grases estava convençuda que Déu l'estimava"

Mons. Sebastià Taltavull va destacar la maduresa i fortalesa de Montse Grases durant la missa d'acció de gràcies pel decret de virtuts heroiques celebrada aquest dimecres a l'Oratori de Santa Maria de Bonaigua de Barcelona.

"La Montse Grases era una persona convençuda que Déu l'estimava, i per tant una persona que havia arribat al cor de l'Evangeli", va dir Mons. Sebastià Taltavull en la missa d'acció de gràcies pel decret de virtuts heroiques per a destacar la seva maduresa i "fortalesa poc habitual" en la seva joventut. "Com una noia tan jove pot arribar a aquesta profunditat?" es va preguntar Taltavull, que també va indicar que els 17 anys "és l'edat amb més generositat, i l'exemple el tenim en la Mare de Déu, que deuria tenir una edat similar".

Montse Grases va dir que quan morís no volia que ningú estigués trist, volia que tots els qui coneixia estiguessin contents, va recordar Mons. Taltavull. "Quin testimoni de vida! Quin testament que deixa! Certament ens està dient que una persona en la trobada amb Déu, troba aquesta felicitat, aquest goig, i venç tota, tota tristesa", va afirmar davant els centenars de persones que es van aplegar aquest dimecres al vespre a l'Oratori de Santa Maria de Bonaigua de Barcelona.

"Quin testimoni de vida! Quin testament que deixa! Certament ens està dient que una persona en la trobada amb Déu, troba aquesta felicitat, aquest goig, i venç tota, tota tristesa"

Taltavull va considerar que "parlem de virtuts heroiques perquè en el moment de la malaltia ella està preparada per aguantar tot el que el Senyor li envia, una noia d'aquesta edat". Finalment, va dir que "l'exemple dels sants ha de guiar la nostra vida perquè són persones com nosaltres, ben com nosaltres, que han nascut dins de les nostres famílies, que s'han deixat tocar per Déu i que han sabut descobrir que Déu els estima, i aquest amor l'han sabut transmetre".

La celebració, que va comptar amb els cants del cor de l'escola Pineda, va ser presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Taltavull, i hi van participar altres sacerdots com el vicari de l'Opus Dei per a Catalunya Dr. Antoni Pujals. Hi havia diversos familiars de la Montse Grases com germans, cunyats, alguns nebots i cosins de la Montse, així com també amics i amigues i alguns autors i il·lustradors de biografies com Mercedes Eguíbar, Rosa Pantaleoni o M. Ángeles Jiménez de Anta.

Amb la nau del temple no n'hi va haver prou per tota la gent que va assistir a la celebració i per això es va habilitar també una pantalla al saló d'actes. Aquest espai està molt a prop de la cripta on descansa el cos de la Montse Grases i on, com testimonia el llibre que hi a a l'entrada, cada dia acudeixen desenes de persones a demanar-li favors.

Clicant als laterals de la imatge següent podeu veure totes les fotografies.