Notícies de la Causa d'Ernesto Cofiño

El decret d'introducció de la Causa i el nomenament del tribunal es van publicar el 31 de juliol del 2000 a la ciutat de Guatemala.

La sessió d'obertura de la fase diocesana del procés va ser presidida per l'arquebisbe de Guatemala, monsenyor Próspero Penados del Barrio.

El 5 d'abril del 2001, un cop escoltats els testimonis i recollits tots els documents, es va donar per conclosa la fase diocesana.

El Procés diocesà sobre la vida i virtuts va tenir lloc a la ciutat de Guatemala del 31 de juliol de 2000 al 5 d'abril de 2001.

21 de novembre de 2023, la sessió ordinària dels cardenals i bisbes es pronuncia a favor de l'heroïcitat de les virtuts d'Ernesto Cofiño.

14 de desembre de 2023, el Papa Francesc autoritza que el Dicasteri de les Causes dels Sants promulgui el decret de virtuts heroiques del servent de Déu Ernesto Cofiño.

A la postulació de la Causa han arribat testimoniatges de favors atribuïts a la intercessió d'Ernesto Cofiño procedents de tot Centre-amèrica, així com de Mèxic, Estats Units, Austràlia, França, Espanya i Polònia.