"La mort és un misteri que la civilització moderna intenta dissimular"

A la catequesi d'aquest dimecres el Papa Francesc ha dit que cal mantenir l'esperança fins i tot davant la mort d'un ésser estimat o quan s'acosta la pròpia mort. Ha afegit que la mort ens mostra la fugacitat del temps i ens indica que només romanen el bé i l'amor que sembrem mentre vivim.

El Papa Francesc ha recordat aquest dimecres que hem de mantenir l'esperança fins i tot quan perdem un ésser estimat o s'acosta a la pròpia mort. El Papa ha explicat que "la mort és un misteri i que la civilització moderna intenta dissimular-la" i que per això, quan arriba "ningú està preparat".

Jesús és l'únic capaç d'il·luminar el misteri de la mort. Amb el seu actuar ens ensenya que sentir dolor davant la pèrdua d'un ésser estimat no s'oposa a l'esperança.

El Papa ha afegit que la mort ens mostra la fugacitat del temps i ens indica que només romanen el bé i l'amor que sembrem mentre vivim. "La mort és un misteri, manifesta la fugacitat de la vida, ens ensenya que el nostre orgull, ira i odi, només són vanitat; que no estimem prou, que no busquem el que és essencial". A continuació, un resum de la catequesi.

Estimats germans i germanes:

"Avui reflexionem sobre el contrast que existeix entre l'esperança cristiana i la realitat de la mort. La nostra civilització moderna intenta suprimir i dissimular la mort, fins al punt que quan arriba ningú està preparat, ni tampoc té els mitjans per donar-li sentit. La mort és un misteri, manifesta la fugacitat de la vida, ens ensenya que el nostre orgull, ira i odi, només són vanitat, que no estimem prou, que no busquem el que és essencial, sinó que també ens indica que només romanen el bé i l'amor que sembrem mentre vivim.

A l'evidència de la mort, Jesús oposa la llum de la seva potència, que també s'estén sobre cada un dels nosaltres, petits i indefensos davant l'enigma de la mort.

Com hem escoltat en la lectura de l'Evangeli, Jesús és l'únic capaç d'il·luminar el misteri de la mort. Amb el seu actuar ens ensenya que sentir dolor davant la pèrdua d'un ésser estimat no s'oposa a l'esperança. La seva oració al Pare, Origen de la vida, ens revela que la mort no forma part del seu designi amorós, i que Jesús mateix, amb la seva total obediència al Pare, restaura el projecte original de Déu i ens dóna vida en abundància.

En diversos passatges evangèlics, en què Jesús es confronta amb la mort, demana no tenir por d'enfrontar-se a la mort, sinó confiar en la seva paraula i mantenir la flama de la fe. A l'evidència de la mort, Jesús oposa la llum de la seva potència, que també s'estén sobre cada un dels nosaltres, petits i indefensos davant l'enigma de la mort, i ens assegura: "Jo sóc la resurrecció i la vida: el que creu en mi, encara que hagi mort, viurà».

Font: Rome Reports.
Traducció de l'oficina de comunicació de l'Opus Dei.