Papa Francesc: “Les paraules de Jesús sempre són d’esperança”

“Jesús ens convida dient: Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar”, va començar dient el Papa aquest dimecres al treure el cap per la finestra del seu estudi per resar l'Àngelus amb els fidels reunits a la Plaça de Sant Pere.

“Les paraules de Jesús donen sempre esperança”, va dir aquest diumenge el Papa Francesc. Aquesta invitació de Jesús s'estén fins als nostres dies, per arribar als molts germans i germanes oprimits per una vida precària, per situacions existencials difícils i, de vegades privades d'autèntics punts de referència”.

“Als països més pobres, i també en les perifèries dels països més rics, hi ha moltes persones desemparades i disperses sota el pes insuportable de l'abandonament i de la indiferència. La indiferència humana fa molt de mal als necessitats. I el pitjor és la indiferència dels cristians. Al marge de la societat hi ha molts homes i dones provats per la pobresa, i per una vida d'insatisfacció i frustració. Molts es veuen obligats a emigrar de la seva pàtria, arriscant fins i tot la seva pròpia vida. Altres cada dia porten el pes d'un sistema econòmic que explota l'home, imposa un jou insuportable, que una minoria privilegiada no vol carregar. A cada un d'aquests fills del Pare que és al cel, Jesús els diu: Veniu a mi, tots”.

El Papa Francesc va recordar que la invitació també es dirigeix als que ho tenen tot, però el cor està buit i sense Déu. “La crida de Jesús és per a tots, però de manera especial per als que més pateixen” va destacar. “Jesús promet donar descans a tots, però ens fa una invitació, que és un manament: Accepteu el meu jou i apreneu de mi, ja que jo sóc benèvol i humil de cor. El jou del Senyor és carregar el pes de l'altre amb amor fraternal. Un cop rebut el descans i la comoditat de Crist, estem cridats al seu torn a convertir-nos en descans i confort per als germans, amb una actitud mansa i humil, imitant al Mestre. La mansuetud i la humilitat de cor ens ajuden no només a suportar el pes dels altres, sinó a no imposar sobre ells amb els nostres propis punts de vista personals, les nostres opinions, les nostres crítiques o la nostra indiferència”

VIS (Vatican Information Service)