El Papa Francesc explica què és la Missa

A l'audiència del dimecres 22 de novembre, el Papa Francesc va explicar de quina manera a l'Eucaristia es reviu el sacrifici de Crist a la creu. Va dir que a través de la Missa els cristians reben l'amor i la misericòrdia de Déu, i s'obren a una vida nova gràcies a la Resurrecció.

Estimats germans i germanes,

Continuant amb la catequesi sobre la Santa Missa, podem dir que és el memorial del Misteri Pasqual de Crist, que ell va dur a compliment amb la seva passió, mort, resurrecció i ascensió al cel, i que ens fa partícips de la seva victòria sobre el pecat i la mort.

Així, l'Eucaristia fa present el sacrifici que Crist va oferir, un cop per sempre, a la creu i que roman sempre actual, realitzant l'obra de la nostra redempció.

A la Missa, el Senyor Jesús, fent-se «pa partit» per amor a nosaltres, se'ns dóna i ens comunica tota la seva misericòrdia i el seu amor, renovant el nostre cor, la nostra vida i les nostres relacions amb ell i amb els germans.

A través de la celebració eucarística, l'acció de l'Esperit Sant ens fa partícips de la mateixa vida de Déu, que transforma tot el nostre ésser mortal i ens omple de la seva eternitat.

Amb l'Eucaristia Jesús ens lliura de la mort física i de la por a morir, com també de la mort espiritual, que és el mal i el pecat. La participació en aquest sagrament, que ens omple de la plenitud de la seva vida, ens fa dir amb sant Pau: «visc, però no sóc jo qui viu, és Crist qui viu en mi» (Ga 2,20).

Per això, per al cristià és vital participar en l'Eucaristia, especialment el diumenge, ja que ens permet unir-nos a Crist, prenent part de la seva victòria sobre la mort i gaudir dels béns de la resurrecció.

© Copyright - Libreria Editrice Vaticana

Més informació

• Resums de fe cristiana: Tema 20. L'Eucaristia (2)

Carta de Mons. Xavier Echevarría sobre l'Any de l'Eucaristia (2004)

Homilia de sant Josepmaria: L'Eucaristia, misteri de fe i d'amor (àudio i text).

Vídeo de sant Josepmaria sobre la Missa.

Carta Encíclica Ecclesia de Eucharistia (2003)