Previsions informatives d'octubre de 2015

Us oferim algunes previsions informatives per a les properes setmanes. Hi trobareu el calendari de les presentacions del llibre Escrivà de Balaguer a Catalunya,1913-1974, de Josep Masabeu.


Presentació del llibre "Escrivà de Balaguer a Catalunya 1913-1974"

Durant els mesos d'octubre i novembre tindran lloc arreu de Catalunya diverses presentacions del llibre de l'historiador Josep Masabeusobre les estades de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a Catalunya.
El llibre ha estat editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat dins la col·lecció Scripta et Documenta i el pròleg va a càrrec de Mn. Josep Maria Martí i Bonet, director de l'Arxiu Diocesà de Barcelona, que participarà en la presentació de Barcelona.

Calendari de presentacions:
Barcelona, 28 d'octubre a les 19:30 h. Oratori de Santa Maria de Bonaigua (mapa)
Sabadell, 29 d'octubre a les 19:00 h. Gremi de Fabricants (mapa)
Vic, 30 d'octubre a les 20:00 h. Temple Romà (mapa)
Totes les presentacions.
+ Info: Miquel Codolar mcodolar@infobcn.org Tel. 934 182 107


50è aniversari del col·legi Bell-lloc de Girona

El col·legi Bell-lloc de Girona celebra el seu 50è aniversari amb diverses activitats.

4 d'octubre a les 12:00 h. Se celebrarà a la Catedral de Girona una missa d'acció de gràcies presidida pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, amb motiu de l'aniversari.
24 d'octubre. Diversos actes a les instal·lacions deBell-lloc per a celebrar aquests 50 anys amb totes les famílies:
11:30 h. Acte institucional en el qual es lliuraran guardons a totes aquelles persones que han tingut un paper rellevant en la història de Bell-lloc amb la presència de la consellera d'educació, Irene Rigau, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.
17:00 h. Acte pels antics alumnes de Bell-lloc amb una taula rodona amb la participació de l'exalumne Dídac Lee, directiu del FC Barcelona, i els periodistes Rafel de Ribot i Martí Savalls.
+ Info: Col·legi Bell-lloc

Cicle de cinema sobre llibertat, tolerància i persecució religiosa

A l'auditori del'Oratori de Santa Maria de Bonaigua, tots els divendres del mes d'octubre a les 19:30 h tindrà lloc la projecció d'una pel·lícula dirigida per experts sobre el tema del cicle: Llibertat, tolerància i persecució religiosa. Organitza Cinemanet.

Programa:
2 d'octubre. "De dioses y hombres". Ponent: Mirelle Al Farah, cristiana melquita siria.
9 d'octubre. "Popieluszko". Ponent: Marcin Kazmierszak, vicerrector, Universitat Abat Oliva-CEU.
16 d'octubre. "El silencio del agua". Ponent: Joan Andreu Rocha, vicedegà Universitat Abat Oliva-CEU.
23 d'octubre. "El arreglo". Ponent: Lena de Botton Fernández, membre Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.
30 d'octubre. "Un Dios prohibido". Ponent: Josep Maria Caparrós, director de Film-Història de la Universitat de Barcelona.
+ Info: Miquel Codolar mcodolar@infobcn.org Tel. 934 182 107

El número 59 de Romana, publicació oficial de la prelatura, recull una crònica de la beatificació de Mons. Álvaro del Portillo, prelat de l'Opus Dei i primer successor de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, que va tenir lloc el 27 de setembre a Madrid. El butlletí s'obre amb la Carta Apostòlica de la beatificació, a la qual segueix un resum breu de la cerimònia de beatificació, les Misses d'acció de gràcies a Madrid i Roma, l'audiència amb el Papa Francesc i el trasllat de les restes mortals del beat Álvaro a la basílica de Sant Eugeni (Roma). Aquests són alguns dels articles que hi podreu trobar. >>CONTINUAR LLEGINT>>