Romana. Número 63 juliol-desembre de 2016

Breu resum del número 63 de «Romana», butlletí de la prelatura de l'Opus Dei, el qual ha estat publicat recentment.

El número 63 de Romana informa de la mort de Mons. Xavier Echevarría. Reprodueix el telegrama que, amb aquest motiu, va enviar el Sant Pare Francesc, així com l'homilia que l’aleshores vicari auxiliar, Mons. Fernando Ocáriz, va pronunciar en el funeral i una selecció dels missatges de condol rebuts a la cúria prelatícia. Recull també una crònica d'aquests dies.

A la secció "Del prelat i del vicari auxiliar", dóna notícia de l'última audiència concedida pel Papa Francesc a Mons. Xavier Echevarría i dels viatges pastorals realitzats en el segon semestre del 2016: Cracòvia (Jornada Mundial de la Joventut), Estònia i Finlàndia. Informa també de l'ordenació de 6 sacerdots i 31 diaques de la Prelatura, procedents de 16 països, als quals Mons. Echevarría va imposar les mans el 4 de setembre i el 29 d'octubre respectivament.

Entre els documents de la Cúria Romana, publica el decret de la Congregació per de les Causes dels Sants (21-XII-2016) pel qual es reconeixen les virtuts heroiques i la fama de santedat del servent de Déu Isidoro Zorzano Ledesma.

El butlletí ressenya els nous centres de la Prelatura que han estat erigits a Perú, Costa d'Ivori i Hongria. També informa dels 475 fidels de la Prelatura i els 18 socis de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu que han mort en el semestre.

Aquest número de Romana dóna notícia de l'inici de les activitats a Saxum, un projecte a Terra Santa que consta d'un centre d'atenció als pelegrins i una zona residencial on tindran lloc activitats de formació espiritual. A més, informa sobre les noves edicions dels llibres de sant Josepmaria, com la publicació d'una edició crítica històrica de La Abadesa de las Huelgas o la traducció de Camí al kikuiu.

El butlletí conté un assaig de Juan José Silvestre (Pontifícia Universitat de la Santa Creu) titulat “Trobar Déu a la Santa Missa. Reflexions sobre la litúrgia a la llum d'alguns escrits de sant Josepmaria”.

Romana reprodueix documents de la Santa Seu i conté informacions i notícies sobre l'activitat de l'Opus Dei i del seu prelat. La principal activitat de la Prelatura és l'assistència espiritual als seus fidels. I el primer apostolat de l'Opus Dei és aquell que realitzen personalment els seus membres, en les seves ocupacions familiars, professionals i socials. El butlletí s'edita en tres idiomes (castellà, anglès i italià). Per consultar el número o subscriure's, pot visitar www.romana.org.