Santa Teresa de Jesús, una mística ben actual

Avui, dia de Santa Teresa d'Àvila, comencen les celebracions amb ocasió del 500 aniversari del seu naixement (28 de març del 1515). La mística castellana va ser la fundadora de les carmelites descalces, autora de d'importants obres d'espiritualitat i doctora de l'Església.

Per Håkan Svensson (Xauxa) http://ves.cat/l-bJ

Sant Josepmaria va llegir i apreciar els místics castellans, en especial santa Teresa,* des que era seminarista a Saragossa. Va citar en nombroses ocasions la santa d'Àvila a les seves homilies i escrits com una de les persones més insignes de la història de l'Església, un model per a tots els cristians.

Així, quan parlà de la humilitat i del veritable valor de la vida, que és la seva dimensió sobrenatural, ho exemplificà amb el testimoni de la santa. A 'Camí' diversos punts treuen suc bé de les paraules de santa Teresa, bé d'episodis de la seva vida.

Sant Josepmaria, que va ser apòstol de la vocació cristiana dels laïcs en el seu quefer quotidià com un camí de vida comtemplativa, va trobar en la mística castellana una font d'inspiració: "Entre los pucheros anda el Señor".

* cfr. VÁZQUEZ DE PRADA, Andrés: El Fundador del Opus Dei I, Madrid: Rialp, 1997. p. 166.