Textos d’Àlvar (11): A propòsit de la festa de l'Ascensió del Senyor

L'Església porta tothora l'Evangeli a totes les persones, en totes les èpoques.

«Aneu, prediqueu l'Evangeli... Jo seré amb vosaltres...» —Això ha dit, Jesús... i t'ho ha dit a tu. (Camí, n. 904), va escriure el nostre Pare [sant Josepmaria], fent-se ressò del manament del Senyor. Fidel a aquest diví encàrrec, l'Església porta tothora l'Evangeli a totes les persones, en totes les èpoques. Però hi ha moments en què l'Esperit Sant insta de manera especial a donar compliment a aquestes paraules de Crist. Com ha escrit el Sant Pare Joan Pau II en la seva darrera Carta encíclica, els cristians estem cridats a la valentia apostòlica, basada en la confiança en l'Esperit (Joan Pau II, Redemptoris misio, 8-XII-1990, n. 30).

Filles i fills meus, valentia apostòlica: al lloc de treball i a la llar domèstica; en el silenci d'un laboratori i en el soroll d'una fàbrica; al parlament i enmig del carrer: en qualsevol lloc on ens trobem, allà hem de ser apòstols amb determinació: Déu i audàcia!

(...)

Déu ens prega i ens exigeix a cadascun que siguem ànimes d'Eucaristia, per tal de poder santificar el treball i totes les activitats que realitzem enmig del món. Si ho fem, Ell ens assegura que atraurà cap a si mateix totes les coses. Ho durà Ell a terme, si nosaltres som fidels. Per això, no hem de perdre mai de vista que la influència de la santedat de cadascú arriba molt més enllà de l'àmbit que ens envolta i de les persones amb qui tenim tracte: s'estén al món sencer, a totes les ànimes. No podem empetitir l'horitzó del nostre lliurament, o mesurar-ne l'eficàcia només pels fruits immediats que arribem a distingir. Déu va concedir al nostre Pare [sant Josepmaria] (...) de contemplar el triomf de Crist cada vegada que el posem realment al capdamunt del nostre treball, i amb aquest objectiu ens hem de saber exigir, sense excuses, cada dia. Fixeu-vos-hi bé: la Trinitat Santíssima, les ànimes, esperaran la nostra resposta, que ha de ser total, sense mediocritats, sense concessions.» (Carta, 1-III-1991, III, n. 123-125)