UNIV 2015: amistat i ciutadania

Més de 2.000 estudiants dels 5 continents es reuneixen a Roma del 29 de març al 5 d'abril per viure la Setmana Santa i la Pasqua al costat del Sant Pare. El tema proposat als universitaris per enguany és "Amistat: la figura d'una nova ciutadania".

El Fòrum UNIV, que es realitza des de fa 48 anys, va néixer el 1968 sota l'impuls de sant Josepmaria Escrivà, fundador de l'Opus Dei.

El tema "Amistat: la figura d'una nova ciutadania" serà objecte de diverses activitats al llarg d'aquesta setmana, tant en els llocs de residència dels participants com en altres locals de la ciutat eterna.

El dimecres 1 d'abril els universitaris del Fòrum participaran en l'audiència general del dimecres amb el Papa Francesc.

En aquests 48 anys més de 100.000 universitaris han participat en el Fòrum. Cada any els participants han estat rebuts pel Papa. El text de les trobades i el llistat de temes de les 47 edicions precedents del UNIV, juntament amb altres informacions sobre el Congrés, es troben al lloc www.univforum.org.

La prelatura de l'Opus Dei organitza activitats de formació cristiana que acompanyen les activitats culturals. La trobada és una oportunitat per conèixer la ciutat de Roma seguint les petjades de la història de l'Església des dels primers segles.