Vídeo resum i homilia de les ordenacions (9 de maig 2015)

Amb "la vostra ordenació sacerdotal s'alegra tota l'Església", ha dit Mons. Echevarría, prelat de l'Opus Dei en la cerimònia d'ordenació sacerdotal dels 32 fidels de la Prelatura el dissabte 9 de maig a Roma.

Mons. Xavier Echevarría va conferir aquest dissabte 9 de maig l'ordenació sacerdotal a 32 fidels de la prelatura de l'Opus Dei. La cerimònia es va celebrar a la basílica de Sant Eugeni (Roma). Els nous sacerdots provenen de 14 països: Argentina, Àustria, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, Espanya, Estats Units, Guatemala, Kenya, Mèxic, Nigèria, Polònia i Taiwan.

En l'homilia, el prelat va dir als nous preveres que "la vostra ordenació sacerdotal omple de goig tota l'Església". Amb paraules del Papa Francesc els va encoratjar a viure alegres, perquè "l'alegria del sacerdot és un bé preciós, no només per un mateix, sinó per a tot el poble fidel de Déu".

Mons. Echevarría els va recordar que "el sacerdoci és una crida gratuïta que Déu adreça a alguns homes per al servei de l'Església, sense tenir en compte mèrits precedents ni altres consideracions". I va afegir: "Donem gràcies al Senyor per la seva bondat i preguem per ells i pels sacerdots del món sencer (...) Al mateix temps, us suggereixo que pregueu per totes les famílies del món, ja que en les llars cristians Déu sol conrear -com en un viver- les diverses formes de vocació a la santedat".

"Estimats ordenands -va continuar el prelat-, penseu que des d'ara sereu ministres i dispensadors dels misteris de Déu. Explicareu a tots la Paraula de Déu; dispensareu la gràcia en els sagraments, de manera especial en l'Eucaristia i en la Penitència; guiareu el poble cristià a les pastures de la vida eterna, també amb la vostra pregària i el vostre bon exemple; i sereu suport a les ànimes perquè coneguin cada vegada millor les meravelles de la vida cristiana". També els va encoratjar a considerar una afirmació de sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei: "el prevere no és un psicòleg, ni un sociòleg, ni un antropòleg: és un altre Crist, el Crist mateix, per atendre les ànimes dels germans".

Mons. Echevarría va convidar els nous preveres a "celebrar la Santa Missa de la millor manera possible. En el sacrifici de l'altar tots -preveres i laics- trobem la gràcia que necessitem per a la nostra santificació personal i per a la santificació dels fidels".