Aplec de sant Josepmaria, una diada festiva a Andorra

El dissabte 8 de juliol, l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra va celebrar el tradicional Aplec de sant Josepmaria a Sant Julià de Lòria (Andorra).

Un any més l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra va celebrar el tradicional Aplec de sant Josepmaria a Andorra. Una diada festiva i plena d’alegria per commemorar la festa de sant Josepmaria —que se celebra el 26 de juny— i recordar el seu pas per les terres andorranes ara farà 86 anys.

Enguany va reunir poc més de 40 persones procedents d’Andorra, Lleida, Barcelona, Badalona, Londres, Màlaga, Suècia i Singapur, i de totes les edats. 

Abans de les 12 h del matí arribaren a la Borda Gastó els excursionistes que havien sortit a peu des del poble d'Argolell i un grup d’uns 20 nois que durant 5 dies van estar caminant des de Pallerols de Rialb, seguint el Camí d’Andorra que feu sant Josepmaria l’any 1937. 


Guia amb els itineraris de sant Josepmaria per Andorra. 

L’Associació d’Amics del Camí de Pallerols a Andorra amb la col·laboració del govern d’Andorra va editar un fullet en el qual seguint les petjades de sant Josepmaria l’any 1937 ofereix diversos itineraris per tots aquells que vulguin reviure aquesta etapa de la vida del sant.


A les 12 h es va resar l’àngelus i tot seguit començaren a reposar les forces dels caminants amb un esmorzar català, pa amb tomàquet i els embotits.

Amb les forces recuperades, cap a les 12:45 h els participants de l'aplec feren una petita tertúlia amb preguntes i aclariments sobre l’expedició de sant Josepmaria l'any 1937, i després baixaren en cotxes cap a l’església de Sant Julià de Lòria.

Uns minuts més tard de les 12:30 h, Mn. Xavier començà la celebració de l’Eucaristia amb la missa pròpia de sant Josepmaria, acabant amb la veneració de les relíquies del sant.


Imatges de sant Josepmaria a Catalunya i Andorra


Finament, després de l’acció de gràcies i les fotos de grups al costat de l’estàtua de sant Josepmaria que es va col·locar a l’església l'1 de desembre de 2016 amb motiu del 75è aniversari del Pas de sant Josepmaria pels Pirineus.