Pau VI, el Papa pelegrí

De l'Opus Dei
Pau VI, el Papa pelegrí

Va retornar l'alegria a una familia quan el nen encara estava al vendre matern. Aquest fou el miracle que portarà als altars a Pau VI, a qui sant...

Misses d’acció de gràcies per la beatificació d’Álvaro del Portillo

Misses d’acció de gràcies per la beatificació d’Álvaro del Portillo

Durant el mes d’octubre se celebraran arreu de Catalunya diverses Misses d’acció de gràcies per la beatificació d’Álvaro del Portillo, successor de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer i primer prelat de l’Opus Dei.

Testimonis sobre Álvaro del Portillo

“Una persona que estimava els altres”

El carinyo que tenia per les persones era fruit del seu gran amor a Déu perquè es sentia estimat per Déu, això li donava una gran felicitat. Aquest és un dels records que comparteix el professor de l’IESE Albert Ribera quan recorda els anys que va conviure amb Álvaro del Portillo a Roma.

Textos d'Alvaro del Portillo

Missatge del dia

“Ell ens escolta i ens respon”

Et in meditatione mea exardescit ignis. ―I, en la meva meditació, s'encén el foc. ―És justament per això que vas a l'oració: per fer-te foguera, flama viva que doni escalfor i llum. Per això, quan vegis que no saps com avançar, quan sentis que t'apagues, si no pots llençar al foc troncs olorosos, llença-hi les branques i la fullara­ca de petites oracions vocals, de jaculatòries, que continuïn alimentant la foguera. ―I hauràs aprofi­tat el temps. (Camí, 92)

Quan, de veres, volem desfogar el cor, si som francs i senzills, cercarem el consell de les persones que ens estimen, que ens entenen: conversem amb el pare, amb la mare, amb la muller, amb el marit, amb el germà, amb l’amic. Això ja és un diàleg, encara que sovint no desitgem tant sentir com esplaiar-nos, contar el que ens passa. Comencem per captenir-nos així amb Déu, segurs que Ell ens escolta i ens respon; i l’atendrem i obrirem la nostra consciència a una conversa humil, per tal...