Audiència amb Benet XVI: "l'amor embelleix les obres"

"Tot el que es fa per Amor adquireix bellesa i es fa gran", ha dit el Sant Pare en l'audiència del dimecres citant sant Josepmaria. Els joves de l'UNIV li han lliurat una carta per agrair-li el seu viatge a Mèxic i Cuba.

Benet XVI ha rebut en audiència aquest matí, junt amb altres milers de peregrins, als 4.000 universitaris que participen aquests dies a Roma en el Fòrum UNIV 2012 (el text complet de l'audiència, en la qual el Sant Pare ha rememorat el seu recent viatge a Mèxic i Cuba, es troba al lloc web del Vaticà).

En parlar als universitaris, el Papa els ha recordat "allò que va escriure sant Josepmaria Escrivà: 'tot el que es fa per Amor adquireix bellesa i es fa gran'" (Camí, 419). I ha afegit: “Estimats amics, heu vingut a Roma per viure una experiència de fe durant la Setmana Santa; una experiència d'amistat i d'enriquiment espiritual. Us convido a dedicar aquests dies a l'aprofundiment en el coneixement de Jesús, responent a la crida d'amor que Ell dirigeix a cadascú".

GRÀCIES PEL SEU VIATGE A AMÈRICA LLATINA

En concloure l'audiència, diversos participants d'aquest fòrum universitari han saludat Benet XVI. El professor alemany Stefan Mückl –President de l'UNIV 2012– ha lliurat al Sant Pare una carta dels estudiants en la qual s'expressa “agraïment sincer pel seu viatge recent a Mèxic i Cuba”.

“Les banderes de tants països llatinoamericans que avui onegen a la Plaça sant Pere –afirma el text- són una mostra tangible de la nostra gratitud: Gràcies per fer-se proper als pobles del continent americà!, Gràcies per haver transmès coratge i optimisme a les persones de la nostra generació! gràcies per la joventut d'esperit que el duu a emprendre viatges com aquest per fer-nos veure la Persona de Crist més propera!"

"En torn de Vostè ens reunim centenars de milers de joves, i es podria dir que ens sorprenem quan ens adonem que no som pocs, que podem comptar amb l'ajuda de molts coetanis i amb l'alè d'aquest pare comú que és el Papa. Amb Vostè, comencem a preparar-nos espiritualment per a la propera cita llatinoamericana: la Jornada Mundial de la Joventut a Rio de Janeiro”.

L'UNIV 2012

El Fòrum UNIV, reuneix cada any a Roma milers d'universitaris d'arreu del món. L'edició de 2012 (que fa la número 45) ha reflexionat sobre "La força de la bellesa" i ha comptat amb la presència de ponents com el músic Ennio Morricone, l'artista japonès Etsuro Sotoo -que treballa des de fa anys en les obres de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona- i l'escriptor i teòleg nordamericà Scott Hahn.

Les trobades UNIV nasqueren el 1968 inspirades i animades per sant Josepmaria Escrivà, fundador de l'Opus Dei. Son coordinades per l'Istituto per la Cooperazione Universitaria (ICU).

A la pàgina web www.univforum.org estan disponibles altres informacions sobre el Fòrum UNIV i sobre els temes de les 44 edicions precedents. La Prelatura del Opus Dei organitza activitats de formació cristiana que acompanyen el programa del congrés.

La trobada constitueix una oportunitat per conèixer la ciutat de Roma seguint les passes de la història de l'Església des dels primers segles.

Per a més informació: Giovanni Vassallo, Portaveu del Fòrum UNIV 2012 vassallo.giovanni@gmail.com, cell. 3351457557