Per què corres?

Antena Solidària Trail Pedralbes 2023 va celebrar la seva 7a edició. És organitzada pel Col·legi Major Pedralbes i l'Associació de veïns del barri barceloní de Pedralbes amb el suport de UIC Barcelona. Hi van participar 500 corredors i més de 130 voluntaris.

La carrera, Antena Solidària Trail Pedralbes va iniciar-se a la plaça del Monestir de Pedralbes, i va complir de nou l'objectiu de difondre i recaptar fons per a dues ONG, una amb impacte exterior i una altra local. Com cada any, un 50% de l'import recaptat es destina a Nasco Feeding Minds, l'ONG que promou l’educació dels joves a Ghana amb la finalitat de frenar els efectes de la immigració en el país d'origen i l'altre 50% restant a una ONG de Barcelona, enguany la beneficiada ha estat l'Escola Moragas, una escola d’educació especial amb necessitat de beques per a les activitats extraescolars i de reforç escolar.

Aquesta cursa de muntanya solidària transcorre pels camins i corriols de la Serra de Collserola: dues curses competitives, de 22 i 11 quilòmetres, i una de festiva, la caminada popular de 8 quilòmetres. És organitzada pel Col·legi Major Pedralbes i l’Associació de Veïns del barri de Pedralbes, i per segon any consecutiu, disposa del patrocini de UIC Barcelona.

Sobre l'Antena Solidària Trail Pedralbes

Va néixer el 2015 de la mà del Col·legi Major Pedralbes i l'Associació de veïns del barri barceloní de Pedralbes. Actualment, gaudeix d'arrelament també als barris de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. L'Antena Solidària Trail Pedralbes té un objectiu doble: donar veu i recaptar fons per a una ONG amb impacte exterior i una altra local.

En la setena edició, Antena Solidària ha comptat amb el suport de UIC Barcelona com a partner principal, concretament amb la participació de les Facultats de Medicina i Ciències de la Salut i d’Odontologia. Com a col·laborador principal, UIC Barcelona posa en relleu dos dels valors fonamentals de la Universitat: el compromís de servei cap als altres i la promoció de la solidaritat.