El millor del Papa Francesc en el seu viatge a EUA

Oferim un petit resum del que ha estat el viatge del Papa Francesc a EUA, amb enllaços als textos dels diversos discursos i homilies pronunciades al llarg de la seva estada al continent americà.

Són nombroses les imatges que ha deixat el viatge del Papa Francesc a EUA en aquest vídeo resum es poden veure les més significatives.

"Un dels moments més destacats de la meva visita és la presència aquí, al Independence Mall", va dir el Papa Francesc a l'acte celebrat al Independence National Historical Park, el lloc de naixement dels Estats Units d'Amèrica on va parlar de llibertat religiosa en una trobada amb la comunitat hispana i altres immigrants. "El fet religiós és part de la cultura de qualsevol poble, de qualsevol nació" afirmà.

El moment més espontani, més familiar, però, va ser segurament la trobada del Papa amb milers de famílies al parc Benjamin Franklin de Filadèlfia en la vigília de la Trobada Mundial de les Famílies. El Papa, com a pastor que parla als fidels, va improvisar el seu missatge a les famílies. Els va dir que les famílies fortes donen lloc a societats forts. Va parlar en espanyol i li van traduir simultàniament a l'anglès.

Tots els discursos pronunciats pel Papa Francesc en aquest viatge es poden trobar a la pàgina web del Vaticà.

Al final de la Missa amb què va finalitzar la VIII Trobada Mundial de les Famílies, monsenyor Vicenzo Paglia, president del Pontifici Consell per a la Família, va anunciar que la pròxima cita serà a Dublín, Irlanda, el 2018.