Eslovàquia: un repte apostòlic per a les famílies

El prelat de l'Opus Dei va realitzar recentment una visita pastoral a Bratislava (Eslovàquia). Durant la visita va encoratjar les famílies a donar exemple de vida cristiana i realitzar un apostolat intens.

El Prelat amb la família Borovsky.

Del 18 al 20 de maig, el Prelat va celebrar nombroses trobades amb famílies, amics i coneguts que freqüenten iniciatives apostòliques portades per persones de l'Opus Dei a Eslovàquia.

El Prelat va fer una crida plena d'optimisme a l'apostolat, a pregar i secundar les indicacions de Benet XVI i a correspondre amb alegria i generositat a Déu en la vida quotidiana.

Durant una reunió de família, Mons. Echevarría també va animar a cercar la santedat en les activitats corrents de la jornada. Va recordar que cal ser agraïts amb tots els cristians que durant l'existència del "teló d'acer" van oferir la vida per la fe.

Alguns dels assistents li van preguntar sobre com fer apostolat, recuperar el sentit de la família i la confiança en Déu, la vocació dels fills o la perseverança en la fe.

Entre altres recomanacions, el prelat de l’Opus Dei va suggerir que cada un agraís a Déu pel baptisme, i va animar a resar perquè moltes persones es trobin amb Déu a través dels sagraments. Es va aturar especialment en parlar del sagrament de la confessió.

En una de les trobades que va mantenir a Bratislava amb persones que acudeixen a mitjans de formació cristiana.

El dissabte 19, el Prelat va visitar el bisbe titular de la Diòcesi de Bratislava, monsenyor Stanislav Zvolensky, amb qui va mantenir un encontre de 50 minuts.

En una trobada posterior amb altres famílies, va convidar tots a estimar molt al bisbe, resant especialment per la seva persona i intencions.

A més, va poder reunir-se amb 30 sacerdots diocesans i seminaristes de la República Txeca i Eslovàquia, amb qui va parlar sobre com millorar la pròpia vida espiritual i la dels fidels.

Més detingudament va saludar tretze famílies: promotors d'una escola bressol i de cursos d'orientació familiar, així com pares de fidels i cooperadors de l'Opus Dei. Va tenir també temps per beneir un jove matrimoni recent casats.

El diumenge Mons. Echevarría va voler visitar uns terrenys als afores de Bratislava on s'edificarà una casa que acollirà recessos espirituals i altres activitats de formació cristiana.

La tasca estable de l'Opus Dei a Eslovàquia va començar el juny de 1996. En més d'una oportunitat va repetir que el fundador de l'Opus Dei des de molt abans de la caiguda del comunisme ja visitava Eslovàquia amb la seva ment i oració, resant pels cristians perseguits d'aquesta nació. Els fruits apostòlics que es recullen ara -va comentar Mons. Echevarría- són també resultat d'aquesta oració.