Famílies d’arreu del món se citen a Milà

El 30 de maig s'inicia a Milà la VII Trobada Mundial de les Famílies, una iniciativa que va néixer gràcies a Joan Pau II i que vol ajudar els cristians d’arreu del món a valorar i agrair la família.

El logotip de l’encontre representa una família en actitud de festa, dins d'una imatge estilitzada del Duomo de Milà. Les agulles simbolitzen el perfil d'una ciutat industrial plena de xemeneies de fàbriques. Feina, festa i família s'uneixen a Milà.

Es tracta d'un esdeveniment que es convoca cada tres anys en una ciutat del món. La primera es va celebrar a Rio de Janeiro, la van succeir Roma, Manila, València i Ciutat de Mèxic.

La VII trobada porta per títol "La família: el treball i la festa". Segons els organitzadors "l'objectiu de la Trobada és reflexionar sobre la família com a patrimoni de la humanitat, suggerint d'aquesta manera la idea que la família és patrimoni de tots i alhora contribueix universalment a la humanització de l'existència".

Catequesi, testimonis, adoració eucarística i moments de festa serviran perquè milers de famílies reflexionin sobre com donar més pes a la família en l'esfera pública. El moment més esperat és la missa amb Benet XVI, que tindrà lloc a l'aeroport de Bresso, on s'espera congregar més d'un milió de persones.

Icona de les Trobades de les Famílies, realitzat per l'artista jesuïta Marko Rupnik. Representa la Trinitat i la Sagrada Família.

Oferim materials sobre la família:

·Website de la VII Trobada Mundial de les Famílies.

·Textos de pregària sobre la vida a la família.

·Carta del Papa sobre la trobada a Milà.

·Vídeos de sant Josepmaria sobre la família.