Brafa: Una festa familiar, esportiva i solidària

El dia més important de l'any a l'escola esportiva Brafa és la Festa Solidària de Càritas que, des del 2013, se celebra anualment a les instal·lacions durant la primavera.

Ajudar que les famílies ateses per Càritas, moltes en situació de necessitat extrema, gaudeixin d'un dia especial, entretingut i alegre juntament amb les famílies de Brafa és la raó de ser de la Festa Solidària de Càritas a l'escola esportiva de Nou Barris. 

La col·laboració entre Brafa i Càritas, però, no es limita a l'organització d'aquesta festa; és permanent: un xaval que necessita equip de futbol, campanyes de recollida d'aliments… són accions de col·laboració habituals entre les dues entitats. 

Una jornada per gaudir en família

La idea d'organitzar algun esdeveniment que contribueixi a fer que les famílies de Càritas deixin de banda per unes hores tots els problemes va sorgir fa uns anys. I d'aquest propòsit va néixer l'any 2013 la Festa Solidària, on s'implica molta gent.

Després de l'aturada de tres anys provocada per la pandèmia, Brafa volia reprendre-la. El 16 d'abril unes 500 persones, algunes ateses per Càritas juntament amb altres famílies del barri o que participen d'activitats de l'escola esportiva, van acudir a Brafa a la tradicional Festa Solidària.

La celebració de la missa dominical, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova, va donar el tret de sortida a la festa. Després, pares i mares es van encarregar, amb els professors, d'organitzar els partits de futbol i bàsquet, els tallers de pintura, l'elaboració de punts de llibre, la tirolina, el circuit de cotxes teledirigits i els inflables que es van succeir al llarg de tot el matí.

En un dels camps de futbol hi havia la Inés, jugadora de l'equip d'esport inclusiu de Brafa, lluint l'equipació de l'escola i un somriure enorme. Pocs dies abans, per iniciativa pròpia, va estar buscant l'Antoni, director de l'àrea formativa de l'escola, per oferir-se com a voluntària i ajudar en allò que calgués per a la bona organització.

El dinar va ser de germanor a l'esplanada, un grup de pares i mares va organitzar una cuina de campanya. Tres planxes a ple rendiment per servir les botifarres, frànkfurts, patates fregides i begudes.

A les tres de la tarda, les activitats, les carpes, els inflables, les taules i cadires van desaparèixer ràpidament i les instal·lacions de Brafa van recobrar l'aspecte habitual.

Amb l'escola en ordre, va arribar el moment de concloure amb el desig que l'any vinent més famílies hi puguin gaudir de la festa.