Activitats, història i govern

Sant Josepmaria inicià l'activitat apostòlica l'any 1939

Sant Josepmaria inicià l'activitat apostòlica l'any 1939

La tasca apostòlica a Catalunya la va iniciar personalment sant Josepmaria Escrivà l’any 1939. El primer centre es va obrir el 23 de juny de 1940. Actualment, l’apostolat de l’Opus Dei s’estén a tot el territori i a tot tipus de persones.

El Prelat compta amb un Vicari per a Catalunya i Andorra

El Prelat compta amb un Vicari per a Catalunya i Andorra

Per a poder dur a terme de manera eficaç les seves obligacions de direcció, el Prelat compta amb un vicari al capdavant de cadascuna de les regions que es divideix l'Opus Dei pel món. Algunes regions, al seu torn, són dividides en delegacions.

Iniciatives socials

"Són nens, no siguis hooligan"

Brafa és una entitat de Nou Barris de Barcelona que a través d'un portal d'internet elabora i difon vídeos educatius per conscienciar de la importància que té la competició esportiva com a mitjà per créixer en valors.

Un Palau pel Raval

La fundació Raval Solidari va organitzar un concert el passat 24 de maig al Palau de la Música Catalana, a benefici de les iniciatives socials Acció Social Montalegre, Braval i Terral. Us oferim el vídeo explicatiu de les tres entitats.

Testimonis

​“No hi haurà temps per marejar la perdiu”

​“No hi haurà temps per marejar la perdiu”

El lleidatà Albert Penella és un dels joves que el prelat de l’Opus Dei, Xavier Echevarría, ha ordenat sacerdot aquest dissabte a Roma. En aquesta breu entrevista reflexiona amb entusiasme sobre la seva vida i el sacerdoci.

Futurs enginyers ajuden un hospital del Congo

Futurs enginyers ajuden un hospital del Congo

Van regalar les seves vacances per ajudar Monkole, un hospital del Congo, a fer els manuals d'instruccions dels equips biomèdics. Els dies van passar volant i ara queden per visitar els "Monkoles" de Barcelona.

Quan la fragilitat balla

Isabel Albors és professora de ballet a Santa Cecília, la seva pròpia escola, des de 1964, però a mitjans dels noranta va descobrir el que ha estat el millor projecte de la seva carrera, quan alguns nens amb necessitats especials van començar a ser alumnes de Santa Cecília.